Hvad er et ERP-system?

ERP betyder Enterprise Resource Planning og et ERP system er et system, der forbinder arbejdsprocesserne i virksomheden, eksempelvis dens økonomi, salg, lager, logistik, projektstyring etc.

Cspaar er i familie med Cloud Retail Systems a/s der leverer den fulde ERP-løsning Sapera. Sapera kan skræddersyes efter din virksomheds individuelle behov. Kontakt os gerne, hvis demo ønskes.

ERP er en forkortelse for Enterprise Resource Planning, og er et meget bredt begreb indenfor erhvervsverdenen. Helt simpelt bruges begrebet ERP til at beskrive en samlet forretningsløsning, der indeholder alle de nødvendige moduler til lager og logistisk mm.. Centralt for alle ERP-løsninger er brugen af én fælles database til understøttelse af forretningsprocesser. Eksempelvis kan en virksomheds forskellige afdelinger få adgang til samme data igennem ERP-løsningen. Dette kan eksempelvis gælde salgsafdelingen og lagerafdelingen, der får adgang til samme data, som de hver især har brug for til forskellige formål.

Alt efter hvilke moduler den pågældende ERP-løsning tilbyder, vil løsningen oftest håndtere følgende administrative opgaver samt arbejdsprocesser: salgsprocesser, regnskabssystem, ordrestyring og lagerstyring.

Hvad er et ERP-system?

Enterprise Resource Planning (ERP) er en softwareløsning, der effektivt integrerer, koordinerer og styrer alle operationelle processer i en virksomhed. Systemet forenkler ressourceplanlægning betydeligt og kan i nogle tilfælde betragtes som en avanceret udvidelse af et eksempelvis et regnskabsprogram eller lagersystem, idet det ikke blot fokuserer på økonomiske aspekter, men også omfatter bredere forretningsfunktioner.

Disse funktioner integreres i et internt system, der typisk er baseret på en fælles database, der spænder over hele virksomheden. Dette system bistår virksomheden med organisering af både interne og eksterne processer samt med at opretholde overblik over forretningsaktiviteterne.

Virksomheder udfører en mangfoldighed af aktiviteter for at opretholde deres daglige drift og fremdrift. ERP-systemer er designet til at lette byrden for virksomhedsejere ved at give et omfattende overblik over de pågående processer og aktiviteter. I stedet for at anvende separate administrationsværktøjer til salg, produktion og andre områder, muliggør et ERP-system en samlet integrering. Det forbinder de forskellige arbejdsprocesser på tværs af virksomheden, uanset afdelinger og funktioner, gennem en fælles database, og det kan desuden integreres med andre systemer via systemintegration.

ERP-udbydere i Danmark

ERP-systemer er igennem de seneste år blevet en del populære. Der er derfor også kommet flere udbydere på markedet. Nogle af de mest populære ERP-udbydere i Danmark er:

Hvem anvender ERP-systemer?

Det kommer virkelig an på den enkelte virksomhed og deres individuelle behov. Selv en lille virksomhed kan have brug for et ERP-system, hvis deres forretningsmodel er mere kompleks end normalt. Mange mindre og nyopstartede virksomheder nøjes blot med CRM-systemer. ERP-systemer er typisk mest nyttige for større virksomheder, da der kræves en større investering. Det er nemlig ikke alle virksomheder, det kan betale sig for at få anskaffet en ERP-løsning. Heldigvis er der ERP-udbydere der tilbyder deres system delt op i moduler, så virksomheden kun skal betale for de moduler de bruger.

Del artiklen:

Del artiklen:

Flyt data

Kommer du fra et andet system? Lad os flytte din data. Gratis!

Kassesystem

Forbind alle dine løsninger ét sted. Inklusivt vores kasseløsning.

Rapporter

Få overblik over nøgletal igennem vores rapporter!

Lagerløsning

Få overblik over nøgletal igennem vores rapporter!

Webshop

Integrér cspaar.erp til din webshop

Alle funktioner

Alle funktioner

Om os

Om os

Lær cspaar holdet at kende

Kontakt os

Kontakt os

Få svar på dine spørgsmål

Karriere

Bliv en del af cspaar holdet

Pressesiden

Se vores pressemateriale

Blog

Blog

Læs de seneste nyheder

Integrationer

Integrationer

Integrer med favoriterne

API dokumentation

Læs om API dokumentation

Henvis en ven

Henvis en ven til cspaar.erp