POS – Hvad er et kassesystem?

Begrebet POS, også kendt som kassesystem, står for Point-Of-Sale og refererer til et system, som virksomheder anvender til at administrere salgstransaktioner. Tidligere ville et POS i en butik have været repræsenteret af et omfattende kasseapparat og en hovedbog til at registrere køb og salg. Moderne løsninger automatiserer i dag betydelige dele af processen, fra kundeindkøb til lagerstyring.

Hvad er POS?

POS står for “Point of Sale,” og det refererer til det tidspunkt og sted, hvor en kunde foretager en betaling for varer eller tjenester. Et POS-system (Point of Sale-system) henviser til den teknologi, der bruges til at gennemføre transaktioner ved salgsstedet. Et typisk POS-system omfatter hardware som en kasse (med touchskærm), bonprinter, og pengeskuffe, samt software, der kan håndtere salg, lagerstyring og andre forretningsfunktioner. POS-systemer anvendes i detailhandel, restauranter, hoteller og andre forretningsmiljøer for at effektivisere salgsprocessen og administrere forretningsoperationer.

Hvad består POS af?

Et Point of Sale (POS) system grundlæggende består af en kasse med en touchskærm, en bonprinter og en pengeskuffe. Derudover kan man tilføje forskellige funktioner som økonomisystem, webshop eller en kundeklub som kan integreres med POS-løsningen.

Når du står over for valget af dit nye POS system, opstår der naturligvis en række spørgsmål: “Har systemet alle de nødvendige funktioner?”, “Kan kassesystemet integreres med mit økonomisystem?”, “Har jeg behov for lagerstyringsfunktioner?”, “Hvilken betalingsterminal skal jeg vælge?” – disse er blot nogle af de overvejelser, der kan opstå, når du investerer i et nyt POS system.

Danske POS-udbydere

Når du står over for valget af et kassesystem (POS), er der flere faktorer, du bør tage i betragtning, før du træffer din endelige beslutning. For nyopstartede eller mindre virksomheder som f.eks. små butikker eller restauranter anbefales det at vælge et simpelt kassesystem. Hvis du derimod driver en større forretning, såsom en butikskæde eller restaurantkæde, og har planer om udvidelse, bør du naturligvis overveje et mere omfattende betalingssystem. Uanset dit valg af kassesystem er det afgørende at huske, at det skal opfylde SKAT’s krav til kasse- og digitale regnskabssystemer.

Som sagt findes der mange POS-udbydere på det danske marked. Nedenfor har vi opridset dem vi har bedst kendskab med hos Cspaar. 

Ovennævnte kassesystemer har alle deres fordele og ulemper efter virksomhedens specifikke behov, derfor er det vigtigt at du undersøger dine valgmuligheder grundigt inden du tager beslutningen. Eksmpelvis er Sapera det oplagte valg til større kædeforretninger, mens eksempelvis OnlinePOS er velegnet til restauranter og caféer. 

Lagersystem

Mange nuværende POS-leverandører leverer kun POS-softwaret, og du er som virksomhed derfor nødsaget til at lede efter eksterne virksomheder for at fuldende din løsning. Eksempelvis kan du købe en POS-løsning fra en virksomhed, regnskabsløsning hos en anden virksomhed og en lagerløsning hos en helt tredje. Dette vil som oftest kræve integrationer til de forskellige virksomheders systemer og i stedet for at lære blot ét systems opbygning at kende, skal du pludselig lære flere. Derfor er den bedste løsning at finde et system, der så vidt som muligt kan dække så mange af virksomhedens behov som muligt. 

Eksempelvis tilbyder både Sapera og FlexPOS ekstra moduler som lagerstyring.

Del artiklen:

Del artiklen:

Flyt data

Kommer du fra et andet system? Lad os flytte din data. Gratis!

Kassesystem

Forbind alle dine løsninger ét sted. Inklusivt vores kasseløsning.

Rapporter

Få overblik over nøgletal igennem vores rapporter!

Lagerløsning

Få overblik over nøgletal igennem vores rapporter!

Webshop

Integrér cspaar.erp til din webshop

Alle funktioner

Alle funktioner

Om os

Om os

Lær cspaar holdet at kende

Kontakt os

Kontakt os

Få svar på dine spørgsmål

Karriere

Bliv en del af cspaar holdet

Pressesiden

Se vores pressemateriale

Blog

Blog

Læs de seneste nyheder

Integrationer

Integrationer

Integrer med favoriterne

API dokumentation

Læs om API dokumentation

Henvis en ven

Henvis en ven til cspaar.erp